Hvordan Bytter vi Oljefilter på BMW

Jeg har 3d tegnet mesteparten av bildenne, for og gjøre det enklere for leseren og se steg for steg hvordan vi bytter oljefilter.

 

 

Først må vi lokalisere hvor oljefilteret ligger. Så langt som jeg vet, er oljefilteret oftest under panseret. På andre biler må du kanskje heise opp bilen fordi oljefilteret er under bilen. På bildet under så ser vi hvor oljefilteret ligger. 

(Har ikke tatt bildet,  Trykk Her  hvis du vill gå til nettsiden)

(Har ikke tatt bildet, Trykk Her hvis du vill gå til nettsiden)

 

For og skru opp lokket, så må vi finne en bits som passer. Hvis det ikke er mulighet for og bruke bits, så er det ett spesielt verktøy vi bruker for og skru opp lokket. Etter att vi har skrudd opp, så vill vi se att oljefilteret sitter fast i lokket. På Bildet under så kan du se ca hvordan det ser ut. 

denne har jeg selv tegnet i Solidworks

denne har jeg selv tegnet i Solidworks

På Bildet så ser vi hvordan det ser ut når du tar opp lokket. (Når jeg sier lokket, så mener jeg hele greia, Altså Oljefilter, Pakninger og alt). Det er lurt og ta på seg noen gummihansker når du skal drive med olje. Etter at du har tatt lokket ut, og dunket av litt olje, så kan du løfte den bort til og putte den i en balje eller noe som tåler olje (Ikke skyld det ut i vasken, Doen eller kast den). 

Til det neste steget så trenger du en tang. Nå skal du ta tangen, og få ett godt grep i oljefilteret og så er det bare og røske og rive til oljefilteret kommer ut. Når du har tatt ut oljefilteret så skal du legge det i baljen, eller ett sted du har oljerester. Nå vill lokket se noe lignende dette 

Etter att du har tatt av oljefilteret, så vill du stå igjen med dette (Bildet ovenfor). Etter dette så kan du bare ta av de to pakningene som sitter på lokket. (På noen biler så kan den nederste pakkingen befinne seg på selve filteret. Hvis den gjør det, så kan du bare kaste den sammen med oljefiltere. 

Etter att du har tatt av begge pakiningene, så kan du sette på de nye som kommer med det nye filteret. De kan være litt vanskelige og få på, men du får det til. Etter att du har satt på pakningene, så kan du sette filteret på plass igjen. 

Når du skal sette filteret på plass igjen, så er det bare og dytte det på igjen. Du må bruke litt makt, Det vill si klikk når du har fått det riktig på plass igjen. Når du har gjort alt dette ovenfor så burde lokket se noe lignende det på bildet under.

Etter att alt sitter fast, så er det bare og skru på plass oljefilteret. 

 

Her kan du se 3d Modellen jeg tegna.

 

Gratulerer. Du har nå byttet oljefilter på din BMW