En uvanlig uke

Denne uken har gått både fort og tregt. Den har vært svært uvanlig med mange forskjellige ting som har skjedd.

På tirsdag og onsdag hadde vi besøk av aspirerende fremtidige TIP elever fra tiende klassinger fra diverse skoler. Vi hadde flere forskjellige stasjoner med ulikt innhold som de kunne bryne seg på. Aktivitetene bestod av 3D-printing, lodding, Arduino prosjekter, boring, dreiing m.m.

Jeg hadde ansvaret for å vise de besøkende litt om dreiing og overse når de forsøkte å lage en ring. Dette gikk stor sett greit, de fleste fikk det til og ble fornøyd med arbeidet sitt, selv om det var vanskelig å få diameteren korrekt, så det var ikke alltid fingeren fikk plass eller satt godt nok. Gullsmed skal jeg ihvertfall ikke bli.

 

Når jeg ikke hadde noen å undervise utførte jeg diverse vedlikeholdsoppgaver. Jeg lagde blant annet en foring til en del på søylebormaskinen, noe som gjorde at jeg fikk prøve å dreie nylon! Dette var meget interessant og resultatet ble ypperlig.

Nylon!

Perfekt.

Utover det monterte jeg en ny skrustikke på den ene fresen, så nå begynner de å bli klare til å brukes.

Jeg gleder meg som en liten unge til å begynne å bruke fresemaskinene!

 

Mandag og torsdag gikk med på teori om gjenger og gjengerelaterte ting, samt litt generell opprydding og sortering av bolter og ting og tang.

På fredag var vi på Oslo Skaperfestival på hovedbiblioteket til Deichmanske! Der var det samlet folk og utstyr fra alle Oslo's hjørner fra HIOA og UIO til camp arrangører, kunstnere, leverandører og produsenter. Mye moro der og fikk prtatet med mange som holder på med mye av det vi for øyeblikket lærer og skal lære.

Absolutt en spesiell uke.