Målrettet læring.

Denne uken har vi fortsatt temaet fra forrige uke og begynt på et nytt prosjekt som involverer motor.

Vi har blitt delt opp i grupper på 2 som hver har fått en Meec gressklippermotor som vi skal demontere, dokumentere og sette sammen igjen. Dette er delvis for å lære hvordan en forbrenningsmotor fungerer, men også for å lære gode vaner ved mekking på ting og tang, og for å forberede en til å arbeide effektivt og organisert når man kommer ut i arbeidslivet.

En Meec General Power Engine. 1 sylindret 4-takts bensinmotor.

Vi skal lage en plan med mål for hva vi skal oppnå med prosjektet. Å skru motoren fra hverandre og sammen igjen slik at den fungerer er jo essensielt, men også dokumentere de forskjellige delene og kunne forklare funksjonen til en motor og hva de forskjellige delene gjør, etc. etc.

Forgasseren

Om man setter den korrekt sammen og får den til å fungere igjen er jo det vel og bra, men vi lærer som sagt å jobbe organisert og holde orden på ting, noe som gjør store forskjeller senere.

Det var ikke lett å få av svinghjulet.

Organisert!

Vi har lagt alt på ark med beskrivelse av hva delen er og hvor den skal. Dette sparer oss mye hodebry når vi skal sette den sammen igjen, samt at det gjør det enklere å dokumentere oppbyggelsen av motoren i ettertid.

Ventilvipper til luft- og bensintilførsel.

Spenningsgenerator / spole som skaper gnisten i tennpluggen når magnetene i svinghjulet nedenfor passerer den.

Et absolutt spennende prosjekt, jeg liker alt som er mekanisk, men jeg er ikke spesielt interessert i motor. Mine medelever er overbegeistret, hvilket er forståelig. Det er planlagt at vi skal bruke 3 uker på dette prosjektet, så vi får se om vi får det til til slutt. Det blir spennende.